1 tool voor het beheer van je (kleinere) bouwmaterialen & -machines

Asset tracking voor Aannemingen Penninck

Lode Mannens, projectleider van Aannemingen Penninck (Roeselare), is alleszins zeer tevreden over de BLE-tags. Zijn bedrijf kocht onlangs een 200-tal tags aan, in combinatie met tracking units voor bestel- en vrachtwagens. “Onze techniekers installeerden dit op al het werkmaterieel. Zowel op trilplaten, rioolafsluiters, walsen als mini graafmachines. Op die manier kunnen we bij tekorten gemakkelijk zien waar het beschikbaar materieel zich bevindt.”

De BLE-tag biedt voor klein werfmaterieel een oplossing bij asset management. Hoe vaak gebeurt het niet dat boormachines, trapladders, lasers,… uit de inventaris verdwijnen? Dit is een veelvoorkomend probleem bij gedeeld materieel. Door eenvoudig een tag te plaatsen op het materieel kan er snel gedetecteerd worden wie dit het laatst bij zich had.

Er zijn twee soorten tags, een waterdichte tag of een flat tag die dankzij zijn compacte vorm gemakkelijk verborgen kan worden. Aannemingen Penninck koos voor de waterdichte tag. “In de wegenbouw werken wij continu in weer en wind, dus was het noodzakelijk dat de tag waterdicht was. Dit is ook een zeer dankbaar systeem voor rioolafsluiters, zo kunnen we meteen nagaan of een rioolafsluiter al dan niet op tijd is weggehaald.”

Realtime locatie bedrijfsvoertuigen

Verder biedt de geconnecteerde tracking-unit een gedetailleerde weergave van de locatie van bedrijfsvoertuigen. Hierdoor kan je met enkele muisklikken een globaal overzicht krijgen van de prestaties, kilometer- en mobiliteitsvergoedingen. 90% van het manueel verwerken van prestaties wordt hierdoor geautomatiseerd, waardoor de administratieve druk binnen het bedrijf erg gedaald is. 

Lode bevestigt: “het trackingsysteem in de voertuigen registreert zowel de werkuren als de mobiliteit in kilometers. Deze registraties worden dan gekoppeld aan een automatische aanmelding bij Checkin@Work. Bovendien krijgen we hierdoor ook een grondig overzicht voor de nacalculatie van de werven. Zo hebben we een duidelijk overzicht op de uren van de arbeiders, kraanmannen, vrachtwagens…”

Wil je meer weten over hoe we de nacalculatie van werven vereenvoudigen? 

Contacteer GeoTracer voor al jouw vragen rond tracking van voertuigen en werfmaterieel.

Ben je geïnteresseerd in het investeren in het beveiligen van jouw werfmaterieel?

CONTACTEER ONS

Contacteer ons

Geotracer
Lange Ambachtstraat 16 A
9860 Oosterzele, België
BE 0448.296.881

Openingsuren

Maandag - Donderdag
8u30 - 17u30
Vrijdag
8u30 - 16u30
Zaterdag - Zondag
Gesloten

Volg ons op

Nieuwsbrief