Nacalculatie in enkele klikken

Nacalculatie is een hot topic in de meeste bouwondernemingen. Maar hoe pak je dit precies aan? 

GeoTracer werkt al jaren samen met bouwbedrijven en bouwde zo heel wat expertise op in de bouwsector. We ondersteunen bouwondernemingen bij het veereenvoudigen van administatieve taken, zoals assetmanagementen tijdsregistratie.

Op basis van onze klantervaringen werkten we aan een digitale tool om eenvoudig de werkuren en assets in een handige cloud based applicatie te visualiseren.

Vooral de juistheid van gegevens en data is van belang. De manier waarop deze nadien geïnterpreteerd worden, is de grote sterkte van onze nacalculatie rapportering. Een correcte nacalculatie is immers primordiaal om bouwprojecten te rentabliseren. Lees: continu te optimaliseren, wat zeker op dag van vandaag een must is. 

 

Nacalculatie: registraties eenvoudig digitaliseren

Het verzamelen van data om meer inzicht te krijgen in uw projecten is op vandaag niet meer weg te denken. Hoe rendabeler men kan werken hoe beter men kan anticiperen op vertragingen, economische situaties of tijdig opleveren van projecten. Dit kan enkel door meer inzicht te creëren. Voor vele bedrijven is dit een enorme opgave.

Veelal werkt men nog met manuele werkbonnen, die de werknemers zelf moeten invullen. Digitaliseren van de werkbonnen wordt vaak overwogenmaar de complexiteit ervan schrikt bedrijven en hun werknemers af. Deze problematiek is ons niet ongekend. Daarom streeft Geotracer steeds naar een minimum aan complexiteit met een maximum aan data. De oplossing moet eenvoudig uit te leggen zijn aan de werknemers zodat men kan focussen op de job en niet op de registraties.

Nacalculatie voor eenvoudige loonadministratie

De meeste bouwbedrijven wensen meer inzicht op basis van de prestaties, per werf, per werknemer.

Onze nacalculatie applicatie kan eenvoudig deze analyses aanleveren danzij een gebruiksvriendelijk badgesysteem. Naast het inzicht per werf zal dit badgesysteem de prestatietijden en kilometerregistratie berekenen.

Alle werknemers badgen op dezelfde manier, ongeacht hun werkregime. Hierdoor krijg je meteen een duidelijk overzicht op de prestaties van iedere werknemer en van elke werf.

Op deze manier wordt de loonadministratie volledig automatisch geregistreert. Ook de planning wordt vereenvoudigd dankzij deze uniforme registraties.

Wil je meer weten over nacalculatie? Ontdek alle mogelijke vaste en variabele kosten in onze blog '5 tips voor nacalculatie: genereer meer omzet op bouwprojecten'.

TASK Management voor exacte rendabiliteitanalyse

Wens je een diepere data analyse van alle bouwwerven voor een betere planning? Via onze Tasks App kunnen werknemers precies aangeven welke job ze aan het uitvoeren zijn op de verschillende werven. Door het dynamische karakter van de Tasks App kunnen we alle data configureren op de workflow van jouw bedrijf.

Meer vragen? Maak een afspraak met één van onze TASK Management specialisten of schrijf je in voor onze gratis webinar rond nacalculatie (4 mei 2023).

Samenwerking Visma Bouwsoft

Onze nacalculatie applicatie kan integreren met verschillende ERP-systemen. Dankzij een cloud based software kunnen wij eenvoudig API-koppelingen maken met verschillende ERP-pakketten. Neem contact op met één van onze specialisten voor meer informatie rond de verschillende integraties.

Wij hebben onder andere een samenwerking met Visma Bouwsoft 

Dé all-in-one administratieve software voor elke bouwprofessional, installateur, tuinprofessional en architect.
 
Visma Bouwsoft is een gebruiksvriendelijk all-in-one softwarepakket om jouw volledige administratie mee uit te voeren, vertrekkend van het eerste contact met jouw klant tot de laatste factuur. Dankzij de connectie met leveranciers als Verhelst, Facq, Desco, Trilec enzovoort, zijn jouw prijslijsten steeds up-to date en maak je nog sneller offertes en facturen aan.

Dankzij hun modulair systeem betaal je enkel wat jij nodig hebt. Denk maar aan: planning, tijdregistratie, digitale werkbonnen, afpunten van betalingen, automatische betalingsherinneringen, koppeling boekhoudpakket, stockbeheer, prospectie en nog veel meer.

Veel op de baan? Geen nood! Met de Visma Bouwsoft app heb je je administratie altijd bij de hand. 

Hulp nodig of vragen? Onze lesgevers zorgen voor een begeleiding op maat en onze helpdesk staat elke werkdag paraat om jullie te ondersteunen.

De voordelen van Visma Bouwsoft:

  • Werk 33% sneller
  • All-in-one softwarepakket
  • Geconnecteerd met jouw partners en leveranciers
  • Altijd bij de hand (desktop, tablet, mobiel)
  • Modulair systeem: betaal enkel wat jij nodig hebt. Jouw software groeit met je mee.
  • Topservice na verkoop (lesgevers op maat, helpdesk begeleiding)

Benieuwd naar alle functies van Visma Bouwsoft of wil je graag een gratis demo? Surf naar www.bouwsoft.be
 

Digitale nacalculatie met GeoTracer

Bij elk van onze oplossingen gaan we voor de beste kwaliteit. Ons nacalculatiesysteem houdt de volgende zaken in:

Door middel van onze weggewerkte unit zal het voertuig permanent gevolgd worden in real - time. Gereden routes met het vertrek en stopuur en de tijd ter plaatse zullen geregistreerd worden. Steeds met het juiste adres erbij. Deze gegevens zijn achteraf zichtbaar in een handig rapport. Deze rapporten kan je per dag, week, maand trekken. 

  • Met ons handige badgesyteem worden de uren van werknemers geregistreerd. DIt zowel als chauffeur als passagier. 

Wil u net dat extra stapje verder gaan en ook inzicht krijgen in uitgevoerde taken per werf? Geen probleem met onze handige job registratie app wordt dit kinderspel. Achteraf kan u al deze gegevens consulteren in een uitgebreide rapportering. Deze gegevens kunnen ook gekoppeld worden aan uw ERP pakket indien gewenst. 

Wij kunnen koppelen met de meeste ERP pakketen op voorwaarde dat jullie leverancier dit toestaat.Onze account managers verschaffen jullie hier graag meer info over. 

Til uw administratie naar een hoog niveau

Bij GeoTracer bieden we totaaloplossingen aan. U kunt bijna uw volledige administratie automatiseren met onze geolokalisatie oplossingen. Wist u dat u dat we ook systemen aanbieden voor mobiliteitsberekening en tijdregistratie en het downloaden van tachogegevens?

Droomt u van eenvoudige administratie?

Implementeer een efficiënt jobregistratiesysteem van GeoTracer.

CONTACTEER ONS

Contacteer ons

Geotracer
Lange Ambachtstraat 16 A
9860 Oosterzele, België
BE 0448.296.881

Openingsuren

Maandag - Donderdag
8u30 - 17u30
Vrijdag
8u30 - 16u30
Zaterdag - Zondag
Gesloten

Volg ons op

Nieuwsbrief