Realtime temperatuurmonitoring voor geconditioneerd transport

Bij temperatuurgecontroleerd transport is het handhaven van een constante temperatuur in de laadruimte van essentieel belang gedurende de gehele rit, inclusief momenten van stilstand en het openen van deuren. De webapplicatie van GeoTracer maakt realtime temperatuurmonitoring en -aanpassing mogelijk, zelfs op afstand.

Temperatuurmonitoring op afstand

Ons temperatuurmonitoringsysteem is onmisbaar om te voldoen aan de strenge Europese wet- en regelgeving. In tegenstelling tot verouderde systemen die enkel basisinformatie bieden en vaak alleen in de cabine worden weergegeven, biedt GeoTracer een moderne oplossing die nauwkeurige gegevens verzamelt die overal geraadpleegd kunnen worden via de app. Hiervoor maakt GeoTracer gebruik van BLE-technologie waardoor er geen bedrading meer nodig is.

DOORHEEN DE JAREN EVOLUEERDEN WE MEE MET DE VERANDERINGEN IN DE MARKT EN DE WETGEVING, MET ALS RESULTAAT DAT WE U VANDAAG KWALITATIEVE IT-SYSTEMEN KUNNEN AANBIEDEN TEGEN MARKTCONFORME PRIJZEN.

Wetgeving en regels

Sinds 2005 verplicht de Europese wetgeving transportbedrijven die temperatuurgevoelige goederen vervoeren om de temperatuur in de laadruimte te registreren en deze gegevens minimaal vijf jaar te bewaren. Verschillende normen, zoals FSSC 22000, NTA-8059 en ISO/TS 22002-5, zijn ontwikkeld om aan deze vereisten te voldoen. Transporteurs die deze voorschriften niet naleven, riskeren aanzienlijke boetes.

Realtime monitoring van temperatuur en locatie

Onze innovatieve oplossing combineert temperatuurmonitoring met GPS-gegevens, waardoor chauffeurs en wagenparkbeheerders real-time informatie ontvangen over temperatuurveranderingen en locatie. Dit zorgt ervoor dat er op het juiste moment kan worden ingegrepen en dat er duidelijke inzichten worden gecreëerd over het transport van temperatuurgevoelige goederen, zowel voor chauffeur als dispatcher.

Rapportages en gegevensopslag

Duidelijke rapportages en betrouwbare gegevensopslag zijn cruciaal voor transporteurs. Ze dienen niet alleen om te voldoen aan wet- en regelgeving, maar ook om waardevolle inzichten te genereren. Ons remote temperatuur monitoring-systeem registreert automatisch alle benodigde gegevens, waardoor chauffeurs en fleetmanagers snel en eenvoudig de juiste informatie kunnen verstrekken, zowel voor de huidige rit in real time als voor eerdere ritten, waarvan de data automatisch opgeslagen werd op de cloud. Alle gegevens zijn steeds te raadplegen in de (web)app en kunnen ook worden geïntegreerd in externe software via de API van GeoTracer.

Temperatuurmonitoring met GeoTracer, daar wordt u warm van

Onze temperatuurmodule biedt u geavanceerde heel wat voordelen:

Ons systeem biedt gecertificeerde temperatuurregistratie om aan de strengste normen te voldoen. Hierdoor bent u verzekerd van correcte metingen en kunt u de volledige temperatuurgeschiedenis bijhouden, vaak in de vorm van grafische rapporten die dienen als bewijsmateriaal.

Als de vooraf ingestelde temperatuurwaarden worden overschreden, ontvangt u direct meldingen via sms of e-mail. Dit stelt u in staat om onmiddellijk in te grijpen en potentiële financiële verliezen te voorkomen.

Ons temperatuurmonitoringsysteem kan worden ingesteld met verschillende monitoringsopties, waaronder gecertificeerde temperatuursensoren, RFID-temperatuurkaarten en integratie met bestaande uitleessystemen zoals Euroscan, DataCOLD of Thermo King.

In-house ontwikkelde IT-systemen voor de transportsector

Bij GeoTracer ontwikkelen we interne softwareoplossingen om bedrijven te helpen de controle en het overzicht te behouden, administratieve optimalisatie te stimuleren en extra beveiliging te bieden.

CONTACTEER ONS

Contacteer ons

Geotracer
Lange Ambachtstraat 16 A
9860 Oosterzele, België
BE 0448.296.881

Openingsuren

Maandag - Donderdag
8u30 - 17u30
Vrijdag
8u30 - 16u30
Zaterdag - Zondag
Gesloten

Volg ons op

Nieuwsbrief