Sprint Transport kiest voor innovatieve opvolging van haar transportvoertuigen

Duidelijk en overzichtelijke weergave van het vrachtwagenpark

Sprint Transport kiest resoluut voor de technologie van GeoTracer als het aankomt op innovatief voertuigbeheer. Het transportbedrijf uit Houthalen-Helchteren hecht een grote waarde aan innovatie & modernisatie en dit gaat hand in hand met onze visie.

Over Sprint Transport

Bij Sprint Transport kan je terecht voor de distributie van allerhande soorten goederen. Ook als het snel moet gaan, kun je steeds bij hen terecht: “Sprint to the rescue!”

Alexandra Limage nam in 2008 het transportbedrijf over waarvoor ze als chauffeur aan de slag ging in 1999. Voor dit knappe, maar allesbehalve dagdagelijkse parcours werd ze in 2018 bekroond als ‘Vrouwelijke Onderneemster van het Jaar’. Daarnaast was Sprint Transport in 2020 een van de Trends Gazellen en werd werd Alexandra benoemd tot bestuurslid van de beroepsfederatie Transport en Logistiek Vlaanderen.

De voertuigen van deze transporteur waren reeds voorzien met een tracking-oplossing, maar Alexandra kreeg het gevoel dat deze oplossing niet meer evolueerde met de tijd. Ze ging in 2018 voluit voor innovatie en kwam zo terecht bij GeoTracer, die in no-time 35 installaties plaatste in de toenmalige voertuigen. 

“De samenwerking met GeoTracer verloopt altijd helemaal top. Wanneer ik zoek naar een oplossing voor een bestaand probleem neem ik contact op en wordt steeds meteen een oplossing geboden,” aldus Alexandra.

Challenge: oplossing moet meer kunnen dan enkel routes meten

Toen Alexandra bij GeoTracer aanklopte, wilde ze een allesomvattende oplossing waarbij de focus op veilig rijden essentieel was. Een aantal mogelijkheden van de GeoSpotter zijn voor haar onmisbaar: 

 • Realtime opvolgen van files
  Zo garanderen we onze klanten dat ze stilstand zoveel mogelijk kunnen vermijden door in te grijpen bij verkeersopstoppingen.
 • Contact met chauffeurs
  Het systeem is voorzien van een alarm, zodat ze de chauffeur op elk moment kunnen bereiken. In de praktijk kan hun muziek al wel eens wat luider staan, waardoor ze hun telefoon niet horen. Ook voor de focus op veilig verkeer is dit een echte meerwaarde.
 • Transparantie als bescherming van haar werknemers
  Als werkgever heb je een goed zicht op alle handelingen van je chauffeurs. Bij geschillen met klanten, kan je data ophalen uit het systeem. Zo zijn de chauffeurs beschermd op elk moment. Verder kunnen de klanten van Sprint Transport zelf de voertuigen volgen, handig toch?
 • Automatische rapportages
  Verschillende verslagen mogelijk: brandstofverbruik, aantal gereden kilometers, temperatuurregeling… Voor Alexandra’s bedrijf is dit uitstekend: in de medische sector, waar ze vandaag heel veel voor rijden, moeten de cijfers correct aangeleverd worden. Verder dient de temperatuur in de wagen constant te zijn zodat alles veilig vervoerd kan worden.

Ook interesse in een overzichtelijke weergave van het vrachtwagenpark?

CONTACTEER ONS

Contacteer ons

Geotracer
Lange Ambachtstraat 16 A
9860 Oosterzele, België
BE 0448.296.881

Openingsuren

Maandag - Donderdag
8u30 - 17u30
Vrijdag
8u30 - 16u30
Zaterdag - Zondag
Gesloten

Volg ons op

Nieuwsbrief