Ontdek Tacho Plus op de Transport & Logistics beurs

Rij- en rusttijden naleven was nooit zo eenvoudig

Een van de grootste uitdagingen in de transportsector is het efficiënt beheren van de rij- en rusttijden van chauffeurs. De naleving van deze tijden is verplicht volgens de Europese wetgeving en het niet respecteren ervan kan leiden tot zware boetes en zelfs tot het intrekken van de vergunningen van de transportbedrijven.

Om deze reden is het cruciaal om een goed systeem te hebben dat deze tijden nauwkeurig kan bijhouden en analyseren. Naast het vermijden van boetes, kan het monitoren van de rij- en rusttijden ook bijdragen aan de veiligheid op de weg, omdat oververmoeide chauffeurs een groot risico vormen voor henzelf en andere weggebruikers.

Deze editie hebben we ook de eer om met onze Tacho Plus oplossing opgenomen te zijn in de Innovation Gallery van de Transport & Logistics beurs, een belangrijke graadmeter voor het belang van onze oplossing binnen de sector.

Wetgeving en boetes rond rij- en rusttijden

De meeste transporteurs dienen elke dag opnieuw boetes en opstoppingen in het verkeer te vermijden, alsook rekening te houden met allerlei factoren zoals de rij – en rusttijden van hun chauffeurs. Er hangen immers grote consequenties aan vast wanneer deze niet gerespecteerd worden.

  • Niet navolgen van verplichte rusttijden tijdens de werkuren: € 44 tot € 2.200
  • Overschrijding van de wettelijk vastgelegde aantal dagelijkse rij uren: € 132 tot € 1.760
  • De wettelijke bovengrens op tweewekelijkse rijtijden overschrijden: € 110 per uur
  • Tekort op de wekelijkse rust: € 110 per uur
  • Tekort op de dagelijkse rust: € 55 per uur

 

Het is daarom van groot belang dat transportbedrijven hun rij- en rusttijden goed in de gaten houden. Een goede tracking-oplossing kan hierbij helpen. GeoTracer biedt met hun TACHO PLUS oplossing een combinatie van automatische tacho download en weergave van de rij- en rusttijden van de chauffeurs met slechts één klik.

De meerwaarde van GeoTracer Tacho Plus oplossing

Bij GeoTracer begrijpen we de uitdagingen van transportbedrijven maar al te goed. We staan dan ook gekend om steeds innovatieve track & trace oplossingen voor transport te bieden.Transporteurs kloppen bij GeoTracer aan omdat ze een allesomvattende oplossing wensen, waarbij de focus op veilig rijden essentieel is. Wanneer dure boetes kunnen voorkomen worden is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Daarom ontwikkelden we de TACHO Plus oplossing. Dit is een allesomvattend systeem dat niet alleen de tacho-gegevens van vrachtwagens kan downloaden, maar ook de rij- en rusttijden van de chauffeurs kan bijhouden.

Automatische tacho-download

 

Met het Tacho Plus systeem van GeoTracer hoef je je geen zorgen meer te maken over het handmatig downloaden van de tacho-gegevens van je vrachtwagens. Ons systeem doet dit automatisch voor je en slaat alle gegevens op in een overzichtelijke rapportage.

Realtime opvolgen van files

 

Het vermijden van files is een belangrijk aspect van efficiënt transportbeheer. Daarom biedt het Tacho Plus systeem van GeoTracer real-time verkeersinformatie aan, waardoor je snel kan inspelen op eventuele vertragingen en deze kan vermijden. Dit zorgt niet alleen voor een vlottere doorstroming van het verkeer, maar ook voor een hogere klanttevredenheid.

Contact met chauffeurs

 

Ons systeem kan worden voorzien van een alarm, zodat je op elk moment in contact kan blijven met je chauffeurs. Dit kan vooral handig zijn in situaties waarin je snel moet kunnen communiceren met je chauffeurs, bijvoorbeeld bij onverwachte vertragingen of problemen onderweg.

Transparantie als bescherming van werknemers

 

Het Tacho Plus systeem van GeoTracer geeft je een goed overzicht van alle activiteiten van je chauffeurs. Hierdoor kan je niet alleen snel ingrijpen bij eventuele problemen, maar kan je ook je werknemers beschermen in geval van geschillen met klanten.

Temperatuurmonitoring transport

 

Een bijkomende functie van GeoTracer Tacho Plus is de mogelijkheid om de temperatuur van de vrachtwagens te monitoren en te controleren. Dit is vooral belangrijk voor transportbedrijven die goederen vervoeren die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen en medicijnen. Met de temperatuursensoren van GeoTracer kan je de temperatuur in real-time in de gaten houden. Als er afwijkingen zijn, kan je snel actie ondernemen om te voorkomen dat de goederen beschadigd raken. Dit kan veel tijd en geld besparen, en voorkomen dat je klanten ontevreden worden.

Automatische rapportages

 

Met het Tacho Plus systeem van GeoTracer kan je gemakkelijk verschillende rapportages genereren, zoals het brandstofverbruik, het aantal gereden kilometers en de temperatuurregeling van de vrachtwagens. Hierdoor kan je snel en eenvoudig de prestaties van je wagenpark analyseren en optimaliseren.

Bezoek ons op de Transport & Logistics beurs

Wij zijn aanwezig op de Transport & Logistics Beurs en nodigen u graag uit om bij ons langs te komen! Ontdek alles over onze TACHO Plus-oplossing en hoe deze de toekomst van transport vormgeeft. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u meer informatie te geven. Maak een afspraak voor onze stand en tot snel!

CONTACTEER ONS

Contacteer ons

Geotracer
Lange Ambachtstraat 16 A
9860 Oosterzele, België
BE 0448.296.881

Openingsuren

Maandag - Donderdag
8u30 - 17u30
Vrijdag
8u30 - 16u30
Zaterdag - Zondag
Gesloten

Volg ons op

Nieuwsbrief