🚛🌿 Ontdek Onze ECO Drive Oplossing 🌍🔋

Op Transport & Logistics Gent 2024

In de hedendaagse transportsector is efficiëntie niet alleen een concurrentievoordeel, maar een noodzaak. Met de groeiende nadruk op duurzaamheid en kostenbesparing, wordt het optimaliseren van brandstofverbruik steeds belangrijker. Hier komt GeoTracer’s ECO Drive oplossing om de hoek kijken, specifiek ontworpen om transportbedrijven te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen en operationele kosten te reduceren. Dit doen we door gebruik te maken van FMS (Fleet Management System) uitlezing.

Wat is FMS Uitlezing en hoe werkt Eco Drive?

FMS uitlezing is een technologie die gegevens verzamelt uit het Fleet Management System van een voertuig. Dit systeem levert waardevolle informatie over het brandstofverbruik, rijgedrag, motorprestaties en andere kritieke parameters. Door deze gegevens te analyseren, kunnen transportbedrijven inzicht krijgen in de efficiëntie van hun wagenpark en mogelijkheden voor optimalisatie identificeren.

GeoTracer’s ECO Drive maakt gebruik van FMS uitlezing om real-time data te verzamelen en te analyseren. Dit proces omvat verschillende stappen:

  1. Gegevensverzameling: Het systeem leest gegevens uit de FMS van elk voertuig in de vloot die over FMS beschikt. ( bij nieuwe vrachtwagens is dit het geval) Dit omvat informatie over snelheid, brandstofverbruik, motortoestand, remgedrag en meer.
  2. Data-analyse: De verzamelde gegevens worden geanalyseerd met geavanceerde algoritmen om patronen en inefficiënties te identificeren.
  3. Rijgedrag Optimalisatie: Op basis van de analyse biedt ECO Drive aanbevelingen om het rijgedrag te verbeteren, zoals optimalisatie van snelheid, vermindering van stationair draaien en efficiënter remmen.
  4. Feedback: Chauffeurs krijgen aan de hand van handige Dashboards achteraf feedback, wat hen helpt direct aanpassingen te maken van hun rijgedrag.
  5. Rapportage en Monitoring: Managers kunnen gedetailleerde rapporten en analyses bekijken om de prestaties van de gehele vloot te monitoren en verdere optimalisaties door te voeren.

Voordelen van ECO Drive

De implementatie van ECO Drive via FMS uitlezing biedt tal van voordelen:

  • Verlaagde Brandstofkosten: Door efficiënter rijgedrag en geoptimaliseerd brandstofverbruik kunnen bedrijven aanzienlijk besparen op brandstofkosten.
  • Verminderde CO2-uitstoot: Minder brandstofverbruik betekent ook een lagere CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een groener milieu en voldoet aan milieuregelgevingen.
  • Verbeterde Voertuigprestaties: Door het monitoren van motorgegevens en andere parameters kunnen onderhoudsbehoeften vroegtijdig worden geïdentificeerd, wat leidt tot een langere levensduur van voertuigen en minder stilstand.
  • Verhoogde Veiligheid: Verbeterd rijgedrag resulteert vaak in veiliger rijden, wat het risico op ongelukken vermindert.

Case Study: Succesverhaal in de Praktijk

Een transportbedrijf dat gebruikmaakt van GeoTracer’s ECO Drive zag binnen zes maanden een daling van 15% in brandstofkosten en een vermindering van 20% in CO2-uitstoot. De feedback en gedetailleerde rapportages hielpen de chauffeurs bewuster te rijden en gaven managers de tools om hun vloot efficiënt te beheren.

Conclusie

De ECO Drive via FMS-uitlezing van GeoTracer is een onmisbaar hulpmiddel voor transportbedrijven die streven naar efficiëntie en duurzaamheid. Door gebruik te maken van geavanceerde data-analyse en feedback helpt ECO Drive bedrijven het brandstofverbruik te optimaliseren, kosten te besparen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen uw transportactiviteiten te transformeren.

Voor meer informatie en een demonstratie kunt u terecht op onze stand op Transport & Logistics 2024. Samen kunnen we de weg vrijmaken voor een groenere toekomst!

Geen tijd voor een beursbezoek?

Geen probleem je kan hier een online DEMO aanvragen met een van onze specialisten wij helpen je graag op weg in het ECO DRIVE verhaal :-) 

CONTACTEER ONS

Contacteer ons

Geotracer
Lange Ambachtstraat 16 A
9860 Oosterzele, België
BE 0448.296.881

Openingsuren

Maandag - Donderdag
8u30 - 17u30
Vrijdag
8u30 - 16u30
Zaterdag - Zondag
Gesloten

Volg ons op

Nieuwsbrief